Hoeveel calorieën kun je verbranden met bodytec training?

Sporten met elektrische stimulatie zodat alle spieren worden geactiveerd, dat is hoe je de bodytec training het beste kunt omschrijven. Deze vorm van sporten is de laatste jaren steeds populairder geworden omdat het minder tijd kost, terwijl je dezelfde prestaties kunt behalen als urenlang zwoegen in de sportschool. We snappen natuurlijk dat je benieuwd bent naar hoeveel calorieën je kunt verbranden met deze workout, en dat hebben we speciaal voor jou uitgezocht. 

Het aantal calorieën dat je kunt verbranden

Dat je een hoop calorieën kunt verbranden met bodytec training, dat is één ding wat vast staat. Hoeveel dat precies is, dat is niet helemaal te zeggen. Het is afhankelijk van een aantal dingen. Zo heeft onder andere je gewicht er mee te maken maar ook je lengte speelt een rol. Wat goed is om te weten is dat je met een bodytec training relatief meer calorieën verbrandt dan met een alternatieve workout. Naar schatting verbrandt je in een sessie van 20 minuten 400 tot 500 calorieën. 

Wat is bodytec training?

Tijdens een bodytec training voer je verschillende oefeningen uit, die je mogelijk al kent. Het grote verschil is echter dat je een pak aankrijgt dat vol met elektroden zit. Die elektroden geven een signaal naar je spieren met een samentrekking als gevolg. Dit resulteert in een workout die een stuk intensiever is dan normaal, waardoor je je sportsessie kunt afronden in een veel kortere tijd. De elektroden klinkt misschien een beetje eng, maar je hoeft je geen zorgen te maken. Het is hartstikke veilig en uitgebreid getest. 

Ben jij zo iemand die iedere dag veel te weinig tijd heeft, maar wel graag fit wilt blijven? Dan past de bodytec training helemaal bij jou. De training hoeft slechts drie keer in de week gevolgd te worden en een sessie duurt maar twintig minuten. Dat noemen wij nou eens effectief! Zoek snel op internet naar de mogelijkheden bij jou in de buurt en maak vandaag nog een afspraak voor een proefles. Zo kun je kijken of deze workout bij je past.

Terug naar boven