Waarom fysiotherapie en krachttraining een goede combinatie is

Krachttraining is de laatste jaren razend populair geworden maar we zien het helaas wel vaak misgaan. Zo worden bijvoorbeeld oefeningen op de verkeerde manier uitgevoerd, waardoor er klachten ontstaan. Ook zien we regelmatig dat men veel te veel traint, waardoor de kans op blessures oploopt. Om te profiteren van de voordelen van krachttraining, is het aan te raden om fysiotherapie te volgen. Je kunt onder andere terecht bij fysio Maastricht of plaats naar keuze.

Blessures voorkomen

In de fitnesswereld zien we dat er vaak blessures worden opgelopen. Dat kunnen kleine krampen zijn in de spieren, maar ook kan het zijn dat er een spier wordt afgescheurd. Je wilt natuurlijk niet dat dat jou overkomt en daardoor is het aangeraden om samen te gaan werken met een fysiotherapeut. Samen kunnen jullie kijken naar hoe de oefeningen die je doet, op de juiste manier moeten worden uitgevoerd. Als je gebruik maakt van de juiste techniek, wordt de kans op een eventuele blessure direct een stuk kleiner. Er kan natuurlijk ook worden gekeken naar het trainingsschema dat je volgt. Wellicht dat je jezelf overbelast, zonder dat je het doorhebt. 

Mocht je al een blessure hebben opgelopen tijdens het sporten, dan kun je natuurlijk ook terecht bij de fysio. Zij zullen zorgen voor een goed revalidatieprogramma zodat het herstel vlekkeloos verloopt. Zo kun je in korte tijd snel weer je eigen trainingsschema oppakken en doorgaan waar je gebleven was. 

Je prestaties een boost geven

Een fysiotherapeut is er niet alleen om te zorgen dat je geen blessure oploopt, of om je te behandelen na een blessure, maar ook om je prestaties tijdens het sporten een boost te geven. Wanneer het je maar niet lukt om specifieke spiergroepen sterker te maken, kan de fysiotherapeut samen met jou gaan kijken welke oefeningen aan je schema kunnen worden toegevoegd zodat het wel gaat lukken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je sommige oefeningen nog helemaal niet kent, of dacht dat weinig resultaat biedt. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je optimaal presteert. 

Terug naar boven