Pea: een lactose-vrije vorm van eiwit

Pea is een eiwit supplement die lactosevrij is en geschikt is voor iedereen die plantaardige ingrediënten vermijdt. Doordat het supplement zo veelzijdig is voor verschillende diëten, is het steeds populairder geworden. Pea is daardoor in verschillende vormen te vinden, denk bijvoorbeeld aan tabletten, capsules, poeder of anders. In ieder geval is het erg belangrijk om te zoeken naar het pea-opt keurmerk. Dit label toont namelijk aan dat het wordt gezien als een hoogwaardig supplement.

Wat voor voordelen heeft pea?

Pea is een vorm van eiwit die direct afkomstig is van de erwten. Dit klinkt misschien gek, maar het is echt zo. In gele erwten is namelijk een goede hoeveelheid aminozuur aanwezig. Eiwit bestaat zelf ook uit dit ingrediënt, waardoor het lichaam dit ziet als gelijkwaardig. Door de erwten op de juiste vorm te verwerken, bevat het genoeg aminozuur om jouw lichaam te voorzien van een eiwit boost in de vorm van een pil, poeder of capsule. Het is een perfecte manier om jouw dieet uit te balanceren. Vooral voor vegetariërs of mensen die te maken hebben met lactose intolerantie is pea een echte uitkomst. Doordat ze, door hun dieet, niet genoeg eiwitten binnen krijgen, moeten ze op zoek gaan naar andere vormen.

Hoe voeg je pea toe aan jouw dagelijkse eetpatroon?

Pea is gelukkig heel makkelijk toe te voegen aan een dagelijks dieet. Dit is ook belangrijk, aangezien eiwit een enorm belangrijk onderdeel uitmaakt van jouw lichaam. Zonder genoeg eiwit, kan jouw lichaam voedsel niet goed opslaan en verteren. Ook is het onmogelijk om zonder eiwit jouw lichaam sterker en fit te maken. Eiwit zorgt namelijk dat jouw lichaam herstelt van jouw training. Hoe je pea toevoegt aan jouw dieet is afhankelijk van de vorm die jij in huis hebt gehaald. De poedervorm kan je toevoegen op allerlei verschillende manieren. Mix het met water of melk, voeg het toe aan een smoothie, mix het door jouw yoghurt of combineer het met jouw havermout ontbijt. De pil of capsule vorm kan je gewoon slikken op momenten dat het jou uitkomt. Slik het bijvoorbeeld een uur voor het eten.

De beste plek om dit aan te schaffen

Pea is, tegenover andere vitamines en supplementen, nog vrij nieuw op de markt. Daardoor zijn veel voedingssupplement merken in de laatste jaren uitgekomen met nieuwe producten die dit ingrediënt bevatten. Doordat de vakbond transparantie wilt in welke producten van goede kwaliteit zijn en welke niet, is er een speciaal keurmerk opgericht. Het keurmerk pea-opt toont aan of het product is goedgekeurd en of het van hoge kwaliteit is. Door een product met dit keurmerk te kopen heb jij zekerheid dat het genoeg eiwit-gehalte bevat. Bij de webwinkel van Vitacijn ontvang je een duidelijk overzicht aan alle producten die voorzien zijn van dit label.

De voordelen van online voedingssupplementen kopen

Ondanks dat we graag onze boodschappen in een fysiek winkel doen, is het online kopen van voedingssupplementen een echte uitkomt. In de meeste winkels die er bij jouw in de buurt te vinden zijn, hebben ze niet alle belangrijke supplementen beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat je niet altijd alle keuze hebt en dat je niet zeker weet of jij de beste kwaliteit koopt. Bij de bovengenoemde webwinkel kan jij alle pea supplementen met elkaar vergelijken, zodat jij weet dat je alleen het beste van het beste in huis haalt.

Terug naar boven