De praktische dagelijkse betekenis van intuïtie, helderziendheid en heldervoelendheid

Wij hebben allemaal een intuïtieve natuur. Het is ons eerste instinct, onze “buikreactie”, onze gevoelens over anderen, en ons “weten”.  Onze intuïtie is een beetje als elke andere spier in ons lichaam – het wordt sterker door gebruik en discipline.

Als we de spieren van ons lichaam ontwikkelen, worden we sterker, gezonder, actiever, levendiger en bewuster.  Zo is het ook met onze intuïtieve of “psychische” spieren.  En net zoals er mensen zijn die een natuurlijke neiging hebben tot een sterk, gezond atletisch lichaam, zijn er ook mensen die een natuurlijke neiging hebben tot een sterker en meer ontwikkeld intuïtief lichaam.

Het ontwikkelen van onze intuïtie is een proces en een discipline, een die gemakkelijk, plezierig en lonend is in vele opzichten. Het intuïtieve proces begint met eenvoudigweg te erkennen dat we van nature intuïtief zijn.  De volgende stappen zijn op zichzelf al lonend – meditatie en ademwerk worden de basisprincipes om toegang te krijgen tot onze intuïtie en ons bewustzijn, aangezien leren mediteren een kalme, ontspannen basis voor onze dag creëert.

Deze nieuwe ontspannen focus brengt dan meer en meer wijsheid en leiding in ons bewustzijn, niet alleen voor onszelf, maar ook voor anderen.  De energieën om ons heen spreken op veel verschillende manieren tot ons. Ze spreken in non-verbale boodschappen als een gewaarwording, een visueel symbool, een weten of gewoon een gevoel. Dit zijn allemaal beschrijvingen van verschillende soorten energieën — intuïtieve energieën. 

Het combineren van dit bewustzijn van energieën met het juiste ademwerk kan ons in staat stellen om “in te pluggen” in een fijn afgestemde, subtiele vorm van vibratie.  Carl Jung noemde dit het “collectief onbewuste”.  Hij legde dit uit als een poel van onze gedachten en gevoelens in de vorm van energie. 

Wanneer we “fijn afgestemd” zijn op deze poel van informatie, kunnen we beginnen te “lezen” of te ontcijferen wat deze symbolen en energieën betekenen.  Dit is wat bekend staat als “intuïtief” of “paranormaal” zijn, en het wordt ook wel de “zwevende boodschappen” genoemd die wij naar en van elkaar sturen.

Al onze gedachten en gevoelens zijn energie. Alle energie is een vibratie, en deze vibraties “zweven” overal om ons heen.  We kunnen leren hoe we ons kunnen afstemmen op deze drijvende moleculen van vibratie, leren hoe we ze kunnen interpreteren, en beginnen wijs inzicht en leiding te krijgen uit deze poel van kennis.  In staat zijn om te onderscheiden “wat wat betekent” en op wie het betrekking heeft is het moeilijke deel – het resultaat van de zeer-gevorderde ontwikkeling van onze psychische spier.

Een werkelijk begaafde helderziende zal in staat zijn om al deze details en nog veel meer te bepalen.  Het bepalen van de tijd in deze poel van “zwevende boodschappen” — verleden, heden en toekomst – is wat de meeste mensen willen weten, en het moeilijkste om te bepalen.

Het zien of aanvoelen van de toekomst wordt “helderziendheid” genoemd, een Frans woord dat “helder zien” betekent.  De meeste intuïtieven zijn helderziend en kunnen informatie voor anderen achterhalen door zich op de energietrilling te concentreren, een visiesymbool te “zien”, of de situatie aan te voelen (aanvoelen) en de betekenis ervan te beginnen interpreteren.

Strikt “aanvoelen” van energieën wordt “heldervoelendheid” genoemd, een Frans woord dat “helder aanvoelen” betekent.  Eenvoudig gedefinieerd, zijn dit de gewone “buikgevoelens” die we instinctiefbezitten.

Dit artikel is gebracht door het team van empowerwithjk.com, de plek voor Ademhaling sessies in Amsterdam.

Terug naar boven