Tanden bleken geeft je terug meer zelfvertrouwen!

Heel wat mensen worden op een bepaald moment geconfronteerd met een gebit dat er niet meer zo fris uitziet. Ongelofelijk veel verschillende zaken oefenen dan ook een invloed uit op de uitstraling van ons gebit. In principe geldt dit voor alles wat we eten en drinken, maar wat bovendien ook te denken van bijvoorbeeld roken? Door de jaren heen is het dan ook niet meer dan logisch dat de kleur van ons gebit wordt aangetast. Echter is het mogelijk dat dit op een bepaald ogenblik zo’n grote impact zal hebben op de uitstraling van je glimlach dat het je zelfvertrouwen aan gaat tasten. Het spreekt voor zich dat, dat niet meteen de bedoeling kan zijn. Je tanden bleken kan in deze situatie de perfecte oplossing bieden.

Hoe werkt tanden bleken?

In de praktijk kunnen we het bleken van de tanden eigenlijk vergelijken met het blonderen van de haren. In beide gevallen wordt er namelijk gebruik gemaakt van zogenaamde peroxide. Deze zorgt ervoor dat de tint van de tanden lichter kan worden gemaakt waardoor ze er witter uit komen te zien. In tegenstelling tot wat veel mensen denken ben je niet verplicht om voor tanden bleken een beroep te doen op een tandarts. Je zou er dan ook perfect voor kunnen kiezen om dit gewoon bij je thuis te doen. Dit gezegd zijnde is het wel van belang dat je gebruik gaat maken van de juiste producten. Doe je dit niet? Dan kan het resultaat uiteraard meer dan behoorlijk tegenvallen.

Waarom kiezen voor tanden bleken?

Op het ogenblik dat je kiest voor tanden bleken zal je kunnen vaststellen dat je tanden hierdoor meteen een paar tinten lichter zullen worden. Het gevolg hiervan is dat ze er opvallend frisser uit gaan zien. Wist je bovendien dat het laten bleken van je tanden er eveneens voor kan zorgen dat niet alleen verkleuringen, maar ook beschadigingen minder goed zichtbaar worden? Een eveneens zeer groot voordeel waar je op kan rekenen bij tanden bleken is terug te vinden in het feit dat het een eenvoudige procedure is. Zoals eerder reeds aangegeven bepaal je dan ook zelf of je hiervoor een beroep doet op een tandarts of je de behandeling gewoon zelf thuis gaat uitvoeren.

In het merendeel van de gevallen is het niet noodzakelijk om de tanden bij het bleken bij te slijpen of op een andere manier te beschadigen. Beschik je in je mond over een dode tand welke over een afwijkende kleur beschikt? Ook deze kan door de tandarts terug witter worden gemaakt zodat deze terug perfect aansluit bij de rest van je gebit. Het mag dan ook duidelijk zijn, je tanden bleken kan in de praktijk ongetwijfeld zorgen voor heel wat interessante voordelen!

Moet je ook rekening houden met nadelen bij tanden bleken?

Bovenstaande informatie heeft reeds aangetoond dat er heel wat interessante voordelen zijn verbonden aan je tanden bleken. Dit gezegd zijnde is het echter eveneens zo dat er enkele nadelen bestaan waar je aandachtig voor zal moeten zijn. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat één keer je tanden bleken geen blijvend effect realiseert. Hiervoor zal je dan ook verplicht zijn om je tanden om de twee à drie jaar terug te bleken.

Terug naar boven