Waar let je op bij het aanschaffen van een fietstas?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe fietstas, ontdek je al snel dat er qua soorten en modellen veel te kiezen valt. Een fietstas kopen kan daardoor best lastig zijn. Want hoe maak je nu een goede keuze uit het enorme aanbod? Wat net zoals je honderden fietsbanden online kunt kopen, is ook het aanbod fietstassen online enorm! En waar moet je eigenlijk zoal op letten als je een fietstas wilt aanschaffen. Met onze tips en adviezen kun je weloverwogen en doordacht de voor jou perfecte fietstas vinden! Wanneer je onderstaande aandachtspunten stap voor stap meeneemt, wordt de aankoop van een geschikte fietstas een stuk gemakkelijker!

Welke soort fietstas heb je op het oog?

Ten eerste is het belangrijk om te kiezen voor een goede soort fietstas, die aansluit op jouw wensen. De twee meest voorkomende soorten fietsentassen zijn de enkele fietstas en de dubbele fietstas. Wil je bijvoorbeeld met je fiets regelmatig boodschappen gaan doen, dan is een dubbelzijdige fietstas de beste keuze. Je kunt dan voldoende boodschappen kwijt. Gebruik je de fietstas echte vooral voor het vervoer van kleinere spullen, dan is een enkele fietstas ook voldoende. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spullen die je meeneemt naar je werk of school.

Hoe groot moet de inhoud zijn?

Een tweede punt van aandacht is de grootte van de fietstas. Denk goed na over de inhoud die wenselijk is. Deze is natuurlijk afhankelijk van waarvoor de fietstas (hoofdzakelijk) gebruikt wordt. Als je een fietstas op het oogt hebt, kijk dan altijd goed naar de specificaties. Doorgaans wordt er bij elke tas aangegeven wat de inhoud is, ofwel: wat je allemaal kwijt kunt in de desbetreffende fietstas.

Let ook op veilig gebruik

Qua veiligheid is de ene fietstas de andere niet. Je herkent vast wel de situatie dat een fietstas, zoals een krantenfietstas, tijdens het fietsen tussen de spaken komt. Dat kan erg gevaarlijke situaties opleveren. Let daarom op hoe de fietstas over de bagagedrager valt. Sterke, uniforme fietstassen verdienen in dit opzicht de voorkeur. Voor de veiligheid kun je eventueel ook nog kiezen uit fietstassen met een reflector op de achterzijde. Zo ben je tijdens een fietstocht in het donker extra goed zichtbaar voor achteropkomende weggebruikers.

Stijl en kleur

Natuurlijk wil het oog ook wat. Kijk daarom of de beoogde fietstas qua stijl en kleur past bij jezelf en natuurlijk bij je fiets. Meestal wordt er gekozen voor standaard formaten fietstassen in neutrale kleuren als grijs, zwart of wit. Ben je excentrieker aangelegd en houd je ervan de aandacht op jezelf te vestigen? Dan is een felle primaire kleur natuurlijk ook een optie.

Fietscompatibiliteit

Let er goed op bij de aankoop van een fietstas, dat deze op jouw fiets past en op een goede manie bevestigd kan worden. Niet elke fietstas past namelijk op elke fiets. Als je een potentiële fietstas hebt gevonden via een webshop of in een fysieke winkel, is het dan ook belangrijk om goed na te gaan of dat exemplaar wel op jouw fiets past. Lees de productspecificaties daarom goed door of vraag dit bij de winkeleigenaar na!

Bron: www.clarijs-fietstassen.nl

Terug naar boven