Wat zijn de voordelen van een e-sigaret

Dat je beter niet kunt roken is wel bekend bij de meeste mensen. Toch is het voor de meeste rokers lastig om te stoppen met roken. Roken is namelijk een vorm van een fysieke en mentale verslaving. Overstappen op de e-sigaret kan echter al een aantal voordelen opleveren ten opzichte van ‘gewone’ sigaretten. Desondanks is ook de e-sigaret schadelijk voor de gezondheid.

E-sigaretten bevatten minder schadelijke stoffen

De e-sigaret bevat minder schadelijke stoffen dan de traditionele sigaret. Met name omdat er geen teer in zit, wat een van de meest kankerverwekkende stoffen is.

Je kunt het nicotine niveau zelf regelen

Een groot voordeel van e-sigaretten is dat je het nicotine niveau wat er in de sigaret zit zelf kunt regelen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld wilt gaan stoppen met roken. Door steeds iets minder nicotine binnen te krijgen, kun je langzaam gaan afbouwen en wordt stoppen met roken makkelijker.

Geen brandgevaar

Als je je traditionele sigaret niet goed uitmaakt en deze weggooit kan er een risico zijn op brand. Zowel in huis als buitenshuis. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Doordat een e-sigaret niet echt brandt, voorkom je dit risico.

Het is goedkoper

Een e-sigaret schaf je eenmalig aan, waarna je deze steeds opnieuw bijvult met vloeistof. Dit is vele malen goedkoper dan het kopjes van pakjes sigaretten of het zelf rollen van sigaretten met shag.

Geen aanslag op handen en tanden

Omdat er geen sprake is van echte tabaksrook, heb je bij het vasthouden van een e-sigaret geen last van gele vingers. Bovendien ontstaat er ook minder aanslag, wat weer beter is voor je tanden.

Het is beter voor het milieu

Omdat je een e-sigaret eenmalig aankoopt en daarna blijft hergebruiken is dit minder belastend voor het milieu. Bovendien heb je geen restproduct in de vorm van stompjes en ook dit is minder belastend voor het milieu.

Terug naar boven